פיצויים מנזקי גוף

קודם לפני שנדון בפיצויים בעקבות נזקי גוף, חשוב להבין מהיכן הם נובעים. "חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים" שנחקק במיוחד עבור נפגעי תאונות דרכים שגרמו להם לנזקי גוף, כדי שיקבלו פיצויים כספיים.

החוק לא מתייחס לעובדת האשמה/אי האשמה במקרה התאונה, להוציא מקרים בהם אדם היה מעורב בתאונה כשהוא נהג בלי רישיון או שהוא גרם לה במתכוון.

פיצויים מנזקי גוף ניתנים מביטוח לאומי או מחברות הביטוח שביטחו את כלי הרכב הפוגעים או הנפגעים.

נזקי גוף המוגדרים בחוק

כשהחוק מדבר על נזקי גוף בעקבות תאונות דרכים, ההתייחסות היא למחלות גופניות שהתפתחו בגלל הפציעה בתאונה, לליקויים פיזיים, לליקויים נפשיים, לליקויים שכליים, ואפילו למוות של האדם שנפצע.

בנוסף על ההגדרות האלו, החוק מגדיר נזקי גוף גם ככאלה שנגרמו עקב רשלנות רפואית או עקב תאונות עבודה.

החוק מתייחס גם לדרך שבה נגרמו נזקי גוף ומכוון לתאונות דרכים שנגרמו מנסיעה/שייט בכלי תחבורה, מפיצוץ מכלי הרכב כתוצאה מתקלה חיצונית, מפגיעה של רכב חונה במקום אסור ועוד.

לפי מה משולמים לי פיצויים?

  • כאבים וסבל שעברתי: בעת תשלומי הפיצויים מתייחסים לגיל האדם שנפצע, לאחוזי הנכות שנקבעו לו ולמספר ימי האשפוז בגין התאונה שאירעה.
  • החזר עבור הוצאות כספיות: כאשר משולמים הפיצויים, נלקחות בחשבון גם ההוצאות הכספיות בהן הנפגע נאלץ לעמוד כמו קניית אביזרים, קניית תרופות, טיפולים ועוד.
  • הפסדי שכר: כחלק מהפיצויים מחושבים גם ההפסדים הכספיים מהמשכורות או מההכנסות שהצטמצמו או שנפסקו בעקבות התאונה. אם נקבעו לאדם אחוזי נכות לצמיתות הוא זכאי לפיצויים עבור הפסדי השכר העתידיים. הפיצויים ניתנים עד לסכומים של שלוש פעמים השכר הממוצע המקובל בישראל.
  • מידת ההזדקקות לזולת: אם אדם שנפצע בתאונה זקוק לעזרה מצד הזולת, הוא יקבל פיצויים בעבור אותה עזרה על מנת שיחזור לתפקד כרגיל. הפיצויים ניתנים רק למי שלא נזקק לעזרה זו בטרם אירעה התאונה.

סכומי הפיצויים

סכומי הפיצויים בעקבות נזקי גוף נקבעים על פי קריטריונים מסוימים ומשתנים ממקרה למקרה, ומאדם לאדם. הקריטריונים הם גיל האדם, מינו, תחום העיסוק שלו, גובה המשכורת, אופייה של הפציעה, חומרתם של נזקי הגוף ועוד.

הגשות תביעה – למי ומתי?

שני גופים אמונים על תשלומי פיצויים בעקבות נזקי גוף. האחד הוא ביטוח לאומי והאחר הן חברות הביטוח של כלי הרכב (הפוגעים או הנפגעים). למי פונים בתביעות ומתי? להלן התשובה:

  • חברות הביטוח מקבלות תביעות לפיצויים בעקבות נזקי גוף מתאונות דרכים, כאשר הפיצויים משולמים מחברת הביטוח של הרכב האשם. ישנם מספר מקרים לפנייה לחברות הביטוח לצורך קבלת פיצויים בעקבות נזקי גוף:

א.      כאשר הולך רגל נפגע בתאונת דרכים שבעקבותיה נגרמו לו נזקי גוף, הוא יגיש תביעה לפיצויים מחברת הביטוח שמבטחת בביטוח חובה את הרכב הפוגע.

ב.      כשאדם נפצע בתאונה, אך לרכב שפגע בו אין ביטוח חובה, קרן שנקראת "קרנית" היא זו שמקבלת את תביעות הפיצויים. הקרן הוקמה במיוחד למקרים מהסוג הזה.

ג.       כאשר אדם נפצע בתאונה שבעקבותיה הוא סובל מנזקי גוף, חברת הביטוח שביטחה את הרכב הפוגע, היא זו שאמונה על תשלומי הפיצויים.

  • המוסד לביטוח לאומי: אם תאונות הדרכים שבעקבותיהם האנשים סובלים מנזקי גוף, נגרמו במסגרת העבודה (ביטוח לאומי מגדיר אותן כתאונות עבודה), האדם הפצוע יגיש טופסי תביעה לביטוח לאומי לשם קבלת פיצויים. הטפסים יוגשו עד 12 חודשים ממועד תאונת העבודה, ולא יותר מכך. מי שמגיש תביעה לאחר 12 החודשים הראשונים מהתאונה, מסתכן בכך שביטוח לאומי לא יעניק לו את זכויותיו.

רוצים לדעת יותר על סוגי הפגיעות שבגינן אתם יכולים לדרוש פיצוי בגין נזקי גוף? קראו כאן

תוכן עניינים
תמונה של דימה
דימה

דימה אחד ממייסדי האתר. מעל 10 שנות ניסיון בתחום