נפגעת בתאונת דרכים? – יכול להיות שמגיע לך כסף

תוכן עניינים

אדם שנפגע בתאונת דרכים רשאי לתבוע את החברה המבטחת את הרכב שגרם לתאונה, בעוד נהג שהיה מעורב בתאונה אך לא אשם יכול לתבוע את חברת הביטוח של צד ג'. במאמר הבא נסביר מה מאפיין את החוק בישראל ונביא טיפים להתנהלות נכונה מול חברות הביטוח.

נפגעים בתאונות דרכים מתנהלים מול חברות הלקוח עם או בלי ייעוץ משפטי של עורך דין שמתמחה בנושא. על פי חוק הפיצויים משנת 1975, כל מי שנפגע מתאונת דרכים זכאי לקבל פיצויים, גם אם הוא אשם. יחד עם זאת, יש מקרים יוצאי דופן שאותם שווה להכיר.

הנפגע לא זכאי לפיצויים אם הוא גרם לתאונה במתכוון או אם נהג ברכב ללא רשות, ואם נסע ברכב בידיעה שנוהגים בו ללא רשות. בנוסף, לא ניתן להגיש תביעה ולדרוש פיצויים במקרים בו הנפגע נהג ברכב ללא רישיון, נעזר ברכב כדי לבצע פשע ונהג ללא ביטוח חובה או עם ביטוח שאינו תקף.

כך תדעו את מי לתבוע אחרי התאונה

הבחנה ראשונה מתבצעת בין הולכי רגל ונהגי רכבים. מי שהוסע ברכב ונפגע בתאונת דרכים יכול לתבוע את חברת הביטוח של הנהג, או לחילופין את חברת הביטוח של בעל הרכב בו הוא נסע. לעומת זאת, מי שנפגע כהולך רגל צריך לתבוע את חברת הביטוח של הרכב שפגע בו. לבסוף, נהגי רכבים שמעורבים בתאונת דרכים אך לא אשמים בה יכולים לתבוע את חברת הביטוח של צד ג'.

יש מקרים מורכבים בהם בתי המשפט נדרשים להחליט על מי להטיל את הפיצויים. אם נפגעים בתאונת פגע וברח או אם לרכב הפוגע אין ביטוח חובה בתוקף, ניתן לתבוע את הקרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים. זהו תאגיד שהוקם מכוח החוק והוא נועד לפצות נפגעים שאינם יכולים מסיבה כזו או אחרת לתבוע את המבטח. מימון הכספים בקרן מגיע מכל בעלי הפוליסות, ללא קשר לסוג חברת הביטוח.

אלו המסמכים שתצטרכו כדי להגיש תביעה

מומלץ להגיש תביעה לביטוח רק אחרי שמסיימים עם כל הטיפולים הרפואיים הנחוצים לאחר התאונה. לאחר פסק הדין לא ניתן לתבוע פיצוי נוסף, גם אם המצב הרפואי החמיר. המסמכים המומלצים להגשת התביעה הם אישור מעורבות ואישורים בגין הוצאות.

את תביעת הפיצויים לאחר תאונת דרכים מגישים לבית המשפט באמצעות עורך דין. גובה הפיצוי נקבע לפי חוות דעת רפואית, הנזק שנגרם לרכב וההשלכות הבריאותיות שנגרמו לנהג ולמעורבים. פרמטרים אחרים שמשפיעים על גובה הפיצוי הם הפסדי שכר ואובדן כושר השתכרות, כאב וסבל, הוצאות עבור עזרת צד שלישי והוצאות נסיעה. באופן עקרוני, החוק בישראל מחייב כל בעל רכב לרכוש ביטוח חובה ב-AIG או בחברות אחרות וזאת על מנת שנפגעי גוף יוכלו לתבוע ממנו פיצויים.

תמונה של דימה
דימה

דימה אחד ממייסדי האתר. מעל 10 שנות ניסיון בתחום