זכויות רפואיות הינן זכויות המוקנות לאזרחי ישראל כתוצאה ממצבם הרפואי במוסדות השונים – מס הכנסה, ביטוח לאומי ועוד. קבלת הזכויות הללו כפי שזה נראה במציאות הנוכחית, אינה מובנית מאליה כלל.
אנשים רבים שנפגעים עקב תאונה, מחלה או כל דבר אחר פונים לאחד ממוסדות המדינה שנועדו לסייע במקרים אלו. במקרה הטוב, קבלת הזכויות המגיעות להם תיעשה לאחר קשיים רבים, סחבת ובירוקרטיה קשה ובמקרה הגרוע, הזכויות לא יינתנו כלל.
מדוע מימוש זכות להטבות נראית במקרים רבים בלתי אפשרית? מדוע מוסדות המדינה עושים הכל על מנת להכשיל אתכם ולמנוע מכם זכויות המוקנות על פי חוק?
המסע הארוך לעבר הזכויות
אין אדם אשר חסין בפני פגיעות – בין אם המדובר הוא בתאונה או במחלה למשל, הוא ניצב בפני התמודדות שאינה פשוטה.
מקרים רבים מבין אלה כוללים רמות מסוימות של נכות, אשר יכולה להיות חלקית או מלאה, זמנית או קבועה. בנוסף על כך, בעידן בו חייבים לעבוד בצורה מסיבית על מנת להתקיים בכבוד, אובדן כושר העבודה – פועל יוצא של מקרים מסוג זה – מהווה גם הוא מכשול מהותי.
לכאורה, האדם לא ניצב בפני שוקת שבורה, שעה שישנם לא מעט גופים שאמורים לסייע לו במצבים אלה. הביטוח הלאומי יכול להגדיר עבורו אחוזי נכות, מה שמקנה קצבאות, חד פעמיות, זמניות או קבועות, בשיעור מסוים. מס הכנסה עשוי להעניק לאדם פטור מלא, או לכל הפחות הקלות משמעותיות, בתשלומי המס. וכמובן שלא ניתן להוציא מהמשוואה את חברות הביטוח והקרנות השונות, חלקן כוללות התייחסות לפגיעות פיזיות (ונפשיות) של האדם המבוטח.
אז מה הבעיה? ובכן, כל מי שהתנסה בכך, יוכל להעיד על שורה ארוכה של טפסים, ועדות וטרטורים שצריך לעבור. מה גם שהאינטרס של גורמים רבים מבין אלה הוא להעניק כמה שפחות זכויות או כספים ולנסות לצמצם את מימדי הפגיעה באדם. היות וההתמודדות מול הגופים האלה, על שלל עורכי הדין והיועצים שלהם, אינה פשוטה, ודורשת במקרים רבים סיוע של יועצים ומומחים על מנת לקבל את מה שזכותו של כל אחד לקבל, בהתאם לחוק.
באילו פעולות תוכלו להיעזר במומחים?
עורכי דין, רואי חשבון, יועצי מס וחברות למימוש זכויות רפואיות, פועלות במספר מישורים, הנקבעים על פי נסיבות המקרה הנתון. כל לקוח מקבל בהתאם לצרכיו עזרה במגוון רחב של נושאים:
- בחינת המקרה הרפואי לפרטיו, בין השאר מבחינת הסבירות לקבל פיצויים, והגורמים שעשויים להעניק את אלה.
- הכנה לתביעה: איסוף המסמכים הרלוונטיים, ובניית תיק רפואי לכל לקוח.
- הגשת התביעה: סיוע במילוי הטפסים ובהגשתם למוסדות הרלוונטיים.
- במקרים הדורשים פנייה לביטוח לאומי – הכנה לועדה מטעם הביטוח הלאומי, כמו גם ניתוח מעמיק של תוצאותיה.
- במקרים הדורשים התנהלות מול מס ההכנסה – בדיקת הזכאות לקבלת החזרי מס.
על מנת לבצע את כל הפעולות האלה, ניש צורך במיומנות וניסיון. במקרים רבים, היועצים עצמם מגיעים מתוך הגופים האלה, כך שהוא מכירים את כל התקנות והחוקים: בתחום המורכב מסעיפים על גבי סעיפים, הידע הזה הוא חסר תחליף.
לצורך הענקת חוות הדעת הרפואיות, יש צורך להיעזר בשורה ארוכה של רופאים, בהתאם לתחומים הרלוונטיים.
גם אם תגיד שלצורך מימוש גמלה שעומדת לזכותי, הטבות והקלות אני לא צריך יעוץ בתשלום הרי שגם המדינה עצמה הכירה בקושי בהתמודדות מול המוסד לביטוח לאומי והמוסד עצמו הקים חברה למימוש זכויות אשר פועלת לקבלת הזכויות בביטוח לאומי! כל זאת לצד חברות מימוש זכויות רפואיות שפעילותן אושרה על ידי בית המשפט – כגון חברת זכותי וחברות נוספות למימוש זכויות רפואיות.
מהם אחוזי ההצלחה?
המציאות מראה שרבים כושלים מלקבל את זכויותיהם כאשר הם פועלים לבד בעוד חברות למימוש זכויות מראות הצלחה באלפי מקרים, ומי מהן מראה הצלחה של 90% – מבחינת כלכלית, מדובר כאן בקבלת כספים בסדר גודל עצום. אין לשכוח, בהקשר הזה, כי זכויות רפואיות מסוימות עשויות להסתכם במיליוני שקלים.
זכות רפואית במקרים רבים אינה חד משמעית ותלויה בעמידה מול ועדה רפואית או בחוות דעת של מומחה – כאשר כל מומחה יכול לתת חוות דעת אחרת. לכן חובה לפעול בצורה הנכונה על מנת למצות את מלוא זכויותיכם! בהצלחה!
לסיום. חשוב לנו לציין, כתבה זו אינה קשורה לחברת זכותי או כל חברה אחרת.
למידע נוסף בנושא ניתן לפנות לפייסבוק חברת זכותי או דרך גוגל פלוס של זכותי
אולי יעניין אותך גם:
לאילו זכויות רפואיות זכאים חולים במחלות נוירומוסקולריות – מחלות שריר ועצב?