הרפואה האסתטית מציעה מגוון רחב של ניתוחים, לגברים ונשים גם יחד, כאשר אחד מן הניתוחים הפופולאריים ביותר בקרב נשים, הוא ניתוח להגדלת חזה.
מרבית הניתוחים עוברים בהצלחה, המנותחות לרוב מרוצות ולאחר תקופת החלמה קצרה, חוזרות לשגרת חייה מחויכת ושמחה. אולם, למרבה הצער, חלק מן הניתוחים מבוצעים ברשלנות וגורמים לנזקים שונים למנותחת, ביניהם, לדליפת סיליקון מהשתל.
מהי רשלנות רפואית?
כל טיפול רפואי, לרבות ניתוח, חייב להתבצע תוך שמירה על סטנדרט הטיפול המקובל. פירוש הדבר הוא, כי על המנתח לפעול במקצועיות מלאה, במיומנות ולקבל כל החלטה מתוך שיקול דעת. כל חריגה מסטנדרט הטיפול הסביר, אשר גרמה למנותח לנזק פיזי ממשי, היא רשלנות רפואית ובמצב זה, תהיה המטופלת זכאית לתבוע פיצוי כספי בגין הנזק שנגרם לה.
כך גם במקרה של ניתוח להגדלת חזה, אשר בוצע ברשלנות וגרם למנותחת לנזק, למשל לדליפת סיליקון מהשתל. זו עלולה לגרום לכאבים עזים לא רק בשד עצמו, אלא גם במפרקים ובשרירים, לגרום לתשישות ולבעיות רפואיות אחרות. זאת לצד נזק נפשי אשר מתלווה לא פעם לנזק הפיזי החמור. במצב זה, תוכל המנותחת להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית ולקבל פיצוי כספי בגין כל הנזקים שנגרמו לה.
עם זאת, חשוב להבין כי לא כל נזק שנגרם למטופל בעקבות טיפול רפואי, הוא בהכרח תוצאה של רשלנות רפואית, קל וחומר כאשר מדובר על ניתוח. מדוע? משום שבכל ניתוח ישנם סיכונים אשר עלולים להתרחש, גם כאשר הניתוח בוצע במקצועיות מלאה.
במקרה של ניתוח להגדלת חזה, דליפת סיליקון מהשתל, הוא סיכון ידוע והוא עלול להתרחש, גם כאשר ההליך בוצע במלואו על פי סטנדרט הטיפול המקובל. במצב זה, אף אם נגרם למנותחת נזק, לא תקום לה עילת תביעה בגין רשלנות רפואית. הסייג לכך הוא אם המנתח לא קיבל הסכמה מדעת לניתוח, כפי שיפורט להלן.
רשלנות רפואית עקב אי קבלת הסכמה מדעת
חובת ההסכמה מדעת, מהווה חלק מרכזי בשמירה על סטנדרט הטיפול המקובל ופירושה הוא, כי על הרופא לתת למטופל את כל המידע אודות הטיפול, לרבות הסיכונים שבו. זאת על מנת שהמטופל יוכל לקבל החלטה מושכלת, האם ברצונו לעבור את הטיפול. כך גם במקרה של ניתוח להגדלת חזה, אשר יכולים להתרחש בו לא מעט סיכונים, לרבות דליפת סיליקון מהשתל.
כאשר המנתח לא נתן למנותחת את כל המידע אודות הסיכונים שבניתוח להגדלת חזה ונגרם למנותחת נזק, למשל, דליפת סיליקון מהשתל, תוכל המנותחת להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית ובתנאי כי תוכיח כי לו ידעה על הסיכון לדליפת סיליקון מהשתל, הייתה בוחרת שלא לעבור את הניתוח.
רשלנות רפואית במהלך הניתוח
חלק ניכר מן המקרים של דליפת סיליקון מהשתל בניתוח של הגדלת חזה, נגרמים בשל רשלנות רפואית בביצוע הניתוח עצמו. לעיתים הדבר נובע מבחירה לא נכונה של סוג השתל, לעיתים בשל העדר מיומנות מספקת של המנתח וכיוצא בזה. דליפת סיליקון מהשתל, כאמור מעלה, עלולה לגרום למנותחת לשלל נזקים פיזיים חמורים ומלבד זאת, גם לנזק נפשי לא מבוטל הנובע בין היתר, מפגיעה בשגרת החיים עקב הנזק הפיזי.
במצב שבו רשלנות המנתח היא זו אשר גרמה לדליפת הסיליקון מהשתל, תוכל המנותחת להגיש תביעה נזיקית לבית המשפט. במסגרת התביעה, תדרוש המנותחת, פיצוי כספי בגין כל הנזקים אשר נגמרו לה עקב הניתוח: נזקים ממוניים (כגון אובדן השתכרות, עזרה של צד ג' והוצאות רפואיות) ונזקים בלתי ממוניים (כגון עוגמת נפש, אובדן הנאות החיים) כאחד.