זכויות קשישים השוהים בחו"ל

תוכן עניינים

קשישים המתקיימים מקצבת זקנה מבקשים לעתים לצאת לחו"ל. הסיבות לכך רבות ומגוונות: נסיעה לשם טיפול רפואי, נסיעה לביקור קרובים, נסיעה לשם אבל או שמחה (כמו חתונה או לידת נכד) או סתם נסיעה לחופשה. אצל קשישים רבים קצבת הזקנה משמשת חלק משמעותי ונכבד מתוך ההכנסה החודשית. חשוב לדעת כי ישנן מגבלות מסוימות לגבי קבלת קצבת זקנה כאשר שוהים בחו"ל, ולתכנן את הביקור בחו"ל בהתאם.

שהות בחו"ל של עד שלושה חודשים

קשיש הנוסע לחו"ל לפרק זמן של עד שלושה חודשים, ימשיך לקבל במשך שלושה חודשים אלה את קצבת הזקנה ישירות לחשבון הבנק בישראל.

שהות בחו"ל לתקופה העולה על שלושה חודשים

לקשיש המתכנן נסיעה לחו"ל לתקופה של יותר משלושה חודשים מומלץ לפנות למוסד לביטוח לאומי ולברר את זכויותיו.

במידה והקשיש נוסע למדינה שיש לה אמנה בין – לאומית עם ישראל, הוא יוכל להמשיך ולקבל את הקצבה למשך שלושה חודשים נוספים (עד חצי שנה).

במוסד לביטוח לאומי ידעו להגיד לכם האם המדינה אליה אתם נוסעים נמצאת במסגרת האמנה הבין – לאומית עם מדינת ישראל.

חשוב לדעת כי שהות במדינת אויב מבטלת מידית את הזכות לקבלת קצבה. במידה ואתם נוסעים ליעד העלול להיכלל בקטגוריה זו, מומלץ כי תבדקו עם המוסד לביטוח לאומי לפני היציאה.

קצבת השלמת הכנסה לקשישים היוצאים לחו"ל

קצבת השלמת הכנסה משולמת לקשישים השרויים במצוקה כלכלית קשה ומתבססים לקיומם רק על קצבאות הביטוח הלאומי.

במידה וקשיש מקבל קצבת זקנה והשלמת הכנסה או קצבת הבטחת הכנסה, עליו ליידע את המוסד לביטוח לאומי כאשר הוא מתכנן נסיעה לחו"ל. יש לדווח גם במידה ובן ובת הזוג מצטרפים לנסיעה.

קשישים המקבלים השלמת הכנסה זכאים להמשיך ולקבל את קצבתם כרגיל במידה והם נוסעים לחו"ל.

ישנן כמה הגבלות: קשישים המקבלים השלמת הכנסה זכאים להמשך רצוף של קבלת הקצבה רק במידה והם נוסעים עד שלוש פעמים בשנה לחו"ל ולא יותר, ובמידה ומספר הימים בהם שהו במהלך השנה בחו"ל במצטבר (בנסיעה אחת או בכמה נסיעות) אינו עולה על 72 ימים.

במידה ומספר הימים המצטברים של קשיש או זוג המקבל השלמת הכנסה גבוה מ 72 ימים בשנה, הם לא יקבלו את השלמת ההכנסה על כל התקופה, כולל החודש בו נסעו והחודש בו חזרו.

לדוגמה: בני זוג קשישים נוסעים לבקר את בנם שגר בארה"ב. הם מתכננים להתארח אצלו שלושה חודשים, שהם כ – 90 יום. הם יוצאים ב 15.1 וחוזרים ב 15.4 , לא רק שלא יקבלו קצבת השלמת הכנסה על 3 החודשים ששהו בחו"ל, אלא הם לא יקבלו השלמת הכנסה על כל חודש ינואר ועל כל חודש אפריל.

קשיש או זוג קשישים שנסע לחו"ל יותר משלוש פעמים בשנה, גם אם לא הגיעו במצטבר ל 72 ימים מחוץ לישראל, לא יקבלו את קצבת השלמת ההכנסה.

מצבים של נסיעות לחו"ל שאינן נספרות או נחשבות כנסיעות לחו"ל

נסיעת קשיש לקבלת טיפול רפואי בחו"ל:

אבל: קשיש או זוג קשישים שנסעו לחו"ל למטרות אבל על אדם מקרבה ראשונה (ילד, הורה, אח וכדומה), ושהו בחו"ל למטרה זו לתקופה של עד שלושה שבועות, תקופה זו לא תיספר למניין הימים השנתיים המותרים ליציאה מהארץ. (לא תחשב כנסיעה לחו"ל).

טיפול רפואי: קשיש שנזקק לקבלת טיפול רפואי בחו"ל, יהיה זכאי להמשך קבלת קצבת השלמת הכנסה עד לתקופה של שישה חודשים.

קשיש עולה המקבל קצבת זקנה מיוחדת ונוסע לחו"ל, ימשיך לקבל את הקצבה המיוחדת בחודש הנסיעה וחודש נוסף אחרי חודש זה. עם חזרתו לארץ תיבדק מחדש זכאותו לקצבה המיוחדת.

קשישים מקבלי קצבאות זכאים לצאת לחו"ל ולהמשיך לקבל את קצבתם בתנאים מסוימים.

תמונה של דימה
דימה

דימה אחד ממייסדי האתר. מעל 10 שנות ניסיון בתחום