אוכלוסיות מיוחדות וטיפולי שיניים

אין ספק כי שמירה על בריאות השיניים חשובה בכל עת, וכי טיפולי שיניים הם חיוניים. עליכם לבצע סתימה? קיים צורך ממשי לעקור את השן? התכוננו להיפטר מכמה מאות שקלים (ואף הרבה מעבר לכך). עדיין, ההמלצה הברורה היא לא לוותר בשום פנים ואופן על הטיפולים החשובים הללו עקב סיבות כספיות. הנזק, במצב כזה, גדול הרבה יותר מהתשלום עליהם.

אולם, מה ניתן לעשות כאשר האוכלוסיה שזקוקה לטיפולים אינה יכולה לעמוד בהם? קיימות מספר אוכלוסיות המוגדרות כ"מיוחדות" על פי משרד הבריאות לצורך טיפולי שיניים, כשהמגמה הברורה היא להקל עליהם כמה שיותר בתשלום על הטיפולים השונים- וזאת באמצעות מימון חלקי או מלא שלהם.

מימון טיפולי שיניים לחולי הסרטן

המקרה הראשון נוגע לחולי סרטן אשר במהלך הטיפול במחלה נגרם נזק לשיניים שלהם, בין אם עקב הקרינות לאיזור הראש או הצוואר ובין אם עקב הטיפולים הכימותרפיים. במצב כזה, קופות החולים ישתתפו במימון הטיפולים באמצעות החזר חלקי עליהם. כמובן שתנאי ההחזר משתנים בין קופות החולים השונות ובהתאם לפרטי המבוטח ולנסיבות המקרה.

לצורך קבלת החזר זה, נדרשים המבוטחים להצטייד במכתב מרופא אונקולוג מומחה, אשר יעמוד על הקשר בין הטיפולים לפגיעה בשיניים.

טיפולי שיניים לעיוורים וללקויי ראייה

אוכלוסייה נזקקת נוספת היא אוכלוסיית העיוורים, אשר סובלת מקשיים יום יומיים בתפקוד. במצב כזה, כמובן, לא נלקח בחשבון קשר סיבתי כלשהו בין מצב הראייה למצב הפה. תחת זאת, הסיוע ניתן על ידי האגודה למען העיוור בהרצליה, אשר מפעילה מרפאת שיניים ייעודית לאוכלוסיית העיוורים. השירותים הללו מוזלים באופן משמעותי.

להנחה זו בתשלום טיפולים השיניים זכאים כלל העיוורים, בתנאי שיש להם תעודת עיוור או לקוי ראייה. ההמלצה היא שטרם ההגעה למרפאה רצוי ליצור קשר עם אנשיה, לתיאום מועד לבדיקה ולטיפול.

טיפולי שיניים לניצולי שואה

אוכלוסיית ניצולי השואה מתמודדת עם קשיים רבים עקב הטראומה, הפיזית או הנפשית, אשר חוותה. הקרן לרווחה לנפגעי השואה בישראל, בשיתוף עם ההסתדרות לרפואת שיניים בישראל, מעניקים ללא כל תשלום שורה רחבה של טיפולים משמרים (סתימה, עקירה, טיפול שורש וכו') או שיקומיים (בהם התשלום הוא רק על החומרים והמעבדה, ולא על טיפול הרופא).

הטיפולים ניתנים על ידי רופאי שיניים מתנדבים מטעם הסתדרות רפואת השיניים בישראל, וזאת בתנאי שהמטופלים חיו בתקופת השואה תחת הכיבוש הנאצי בגטאות, במחנות הריכוז או במקומות מסתור, חיו במדינות הגרורות של גרמניה או נמלטו ממנה. כמו כן, נדרש כי הכנסתם החודשית לא תעלה על 7,006 ש"ח.

לצורך קבלת הטיפולים, יש למלא את טופס הבקשה ולהגישו למשרדי הקרן בצירוף מספר מסמכים חיוניים: צילום תעודת זהות (וספח תעודת הזהות), צילום חשבון העובר ושב וההכנסות החודשיות, שאלון בריאות ממולא, דו"ח רפואי מקיף של רופא המשפחה, אישורים על ניצולות שואה ועוד. ועדה ציבורית מטעם ניצולי השואה היא שתבחן כל מקרה לגופו ותלחיט על הענקת הסיוע.

טיפולי שיניים לנכי המלחמה בנאצים

מלחמת העולם השנייה כוללת גם צד אחר, אשר נפגע במהלכה לא פחות. המדובר הוא בקשישים אשר לחמו בגרמנים בתקופת השואה והם סובלים כיום מאובדן שיניים אשר מוכר כנכות לכל דבר ועניין.

אחת לשלוש שנים, כאשר יפנה הנכה אל הלשכה לשיקום נכים, עשויים להינתן לו טיפולי השיניים ללא תשלום. המטופל יבצע את הטיפול באופן רגיל, ולאחריו ינסה לקבל החזר מהלשכה- אשר גובהו נקבע על פי מספר השיניים שנהרסו במרוצת השנים.

החזר שכזה אפשרי הן במסגרת של טיפול על ידי רופא שיניים פרטי, והן דרך מרפאות השיניים של קופות החולים השונות.

מאמרים נוספים בנושא:
זכויות בקופת חולים
זכויות חולי סרטן
זכויות חולות סרטן

תוכן עניינים
תמונה של דימה
דימה

דימה אחד ממייסדי האתר. מעל 10 שנות ניסיון בתחום