זכויות נגד מפגעי רעש – איך תצליחו לקבל את מה שמגיע לכם?

הידעתם כי אסור להשמיע רעש בין השעות 14:00-16:00 ובין השעות 23:00 ועד 07:00 למחרת? אך מה זה אומר להשמיע רעש? הכוונה היא באופן שמהווה מטרד לסביבה למשל – מחוץ לאיזורי מגורים אין להשמיע קול מוזיקה ולהעמיד רמקולים ללא רישו והיתר. כלומר, בשעות אלו חוסה החוק על שקט סביר ברחובות. שעות הערב מתחילות בשבע, אז הבתים עמוסים ביושביהם והשקט נחוץ להרגעות ושינה.

אז האם מישהו באופן קבוע משבש את השגרה שלכם? עוסק בפעילות שמאוד מרעישה וללא כל אישור כחוק? יש מה לעשות בעניין! ריכזו עבורכם את כל הטיפים הרלוונטים מה תוכלו לעשות במקרה של פגיעה באיכות החיים שלכם.

+

זכויות נגד מפגעי רעש כוללות מפגעים האסורים בכל שעות היממה, מפגעים האסורים רק בשעות מסויימות כמו שעות הצהריים ולאחר שעה מסויימת בלילה, ובכל הקשור לאכיפה המפגעים מתחלקים בין המשטרה, הרשות המקומית והמשרד לאיכות הסביבה.

[addw2p name="nosafot"]

מפגעי רעש אסורים בכל שעות היממה

קיימות פעולות שבאופן כללי אסורות בכל שעות היממה, נסיעה במכונית עם מנוע רועש שאינו רגיל לנסיעה במכונית ויש להשתמש באגזוז המחליש את הרעשים שפולטת המכונית, מערכת כריזה העוברת בשכונות ומזמינה אליה אנשים בשכונות מגורים, שימוש במזגן רועש מדי, בעלי חיים רועשים, צפירת מכונית מיותרת וארוכה, כל אלו הם מפגעים סביבתיים האסורים בתכלית האיסור בבוקר ובלילה.

מפגעי רעש האסורים בשעות מסויימות

רעשים אחרים, מותרים עם הגבלה על השעות. בשעות הצהריים, בין שתיים לארבע, אסור להקים רעש כמו, צעקות, שירה, מוזיקה חזקה, נגינה ואף חביטת שטיחים וכדומה. בשעות הלילה, החל מהשעה שבע בערב לא יופעל ציוד בנייה מרעיש, אלא אם מדובר בעבודה הכרחית לבטיחות הציבור. מעשר בלילה נוספים איסורים נוספים, שיפוצים ותיקונים בבית, ריקון פחי אשפה על ידי הרשות המקומית, רעש כתוצאה מטלטול או גרירה של חפצים כבדים ומרעישים, למשל בלוני גז ומכלים.

כל איסורי הלילה והערב, תקפים עד השעה שבע בבוקר, במקרים מסוימים עד שש בבוקר.

אז מתי כן מותר להרעיש?

חריגה מההגבלות אפשרית ביום העצמאות ובחג פורים. ביום שישי בערב ובמוצאי שבת הרעש מותר עד שתיים עשרה בלילה.

אולמות השמחה מכילים רעש עצום עד השעות הקטנות של הלילה, הם אומנם ממוקמים בדרך כלל באזורי תעשייה ולא בשכונות מגורים, אך גם עליהם קיימת הגבלה. הרעש לא יעלה על שמונים וחמישה דציבלים, ויותקן באולם מד רעש, כשהרעש עובר את התקנות המד יהבהב ויכבה את המוזיקה אם בתוך שלושים שניות הרעש לא יונמך.

רעשים מסוימים, מותרים רק לזמן מוגבל. למשל אזעקה, תופעל לשש דקות לכל היותר, על האחראי לאזעקה להתייצב בתוך חצי שעה ולכבות אותה. אזעקת מכונית תופעל עד דקה, שלוש פעמים בחמש דקות ואז תופסק. בכל מקום בו מוצבת מערכת אזעקה יש להניח פתק עם פרטי הבעלים ופרטיו של האחראי על כיבוייה.

במקרה שרעש מטריד את מנחת האזרחים והרעש לא פוסק, אם מדובר באזעקה שהבעלים שלה לא בסביבה או שמדובר באדם העושה רעש בשעות האסורות ולא נענה לבקשת התושבים להפסיקו. במקרים הללו, קיימים מספר גורמים שאחראים לסוגי הרעש השונים.

טיפול המשטרה במפגעי רעש

משטרת ישראל, תטפל בפניות על מפגעי רעש המגיעים מבתי מגורים, מוזיקה רועשת, נגינה, שיפוצים, רעש חזק הבוקע ממערכת כריזה של מוכרים בשכונות מגורים, רעש בלתי סביר ממזגנים ביתיים, אזעקות ארוכות של רכבים, טלטול חפצים כבדים למשל בשעת ריקון פחים, התכנסות המונית רועשת ורעש מאתרי הבניה, כל אלה יטופלו על ידי משטרת ישראל.

טיפול הרשות המקומית במפגעי רעש

הרשות המקומית היא הכתובת במקרים של רעש הנובע מבעלי חיים השייכים לאדם פרטי, כלבים חתולים וציפורים, כאשר מדובר ברעש לא סביר בשעות המנוחה המוגדרות בחוק. כאשר משאית או רכב עבודה כבד נכנס לאזור מגורים ומרעיש בעת החנייה בו, ריקון פחים והחלפת בלוני גז בקולות חזקים, רעשים מבתי עסקים, פארקים, חנויות, אולמות אירועים ומבנים ציבוריים. כל אלה בחסות הרשות המקומית, בשעות שאינם שעות הפעילות של הרשות הפנייה תעשה למשטרת ישראל.

טיפול המשרד לאיכות הסביבה במפגעי רעש

המשרד לאיכות הסיבה יטפל ברעשים הבוקעים משדות תעופה ותחנות רכבת.

רעש חזק עלול לפגוע בשמיעה ובבריאות, בכל מקרה בו סובלים האזרחים מקולות חזקים קיימת כתובת. במידה והפניה למשטרת ישראל, הרשות המקומית או המשרד לאיכות הסביבה לא עוזרת בהפסקת המפגע הרועש ניתן לפנות לבית המשפט.

תוכן עניינים
תמונה של דימה
דימה

דימה אחד ממייסדי האתר. מעל 10 שנות ניסיון בתחום