זכויות העובדים בצה"ל

תוכן עניינים

עובדי צה"ל ואנשי כוחות הביטחון אלו הם אזרחים אשר מועסקים במסגרת הצבא או במסגרת שירותי הביטחון השונים, על ידי שני הגופים המוזכרים.

עובדי צה"ל מונים כיום כמה אלפים טובים של אנשים, כ- 8,000 מועסקים. הם אינם לובשים את מדי הצבא ואינם נחשבים במסגרת כוחות הצבא הסדיר. לעובדים אלה יש איגוד מקצועי גדול – איגוד עובדי צה"ל, המאגד בתוכו את כל האזרחים עובדי צה"ל.

איגוד זה מייצג את האנשים בתחומי תעסוקה רבים כגון תחומי הייצור, תחומי היי- טק, תחומי השיקום וכדומה. מעורבותו של האיגוד בחייהם של העובדים באה לידי ביטוי בעניינים מקצועיים ובענייני רווחה, כגון תרבות, פנאי, נופש, ספורט ועוד.

[addw2p name="bitahon"]

זכויות עובדי צה"ל

פנסיה: ארגון עובדי צה"ל רואה את טובת העובדים כמעלה ראשונה ודואג עבורם לביטוח פנסיה, המהווה חיסכון משמעותי וגדול במהלך שנות העבודה, ולאחר מכן, בגיל הפנסיה, חיסכון פנסיוני זה יאפשר לעובדים ולבני משפחותיהם להמשיך ברמת חיים ראויה, כאשר העובדים פורשים לגמלאות או כאשר מתרחש אירע של נכות העובד או פטירה.

פנסיית עובדי צה"ל מחברת "מנורה מבטחים החדשה" מציעה פנסיית זקנה הניתנת החל מגיל הפרישה, פנסיית נכות לנכי צה"ל בגין אובדן כושר עבודה ופנסיית שארים במקרה והמבוטח נפטר.

גמול השתלמות: לעובדי צה"ל בעלי 11 שנות לימוד ויותר, מגיע לצאת להשתלמויות או לקורסים של מספר שעות קבועות ולקבל עבורם גמולים לשכר החודשי.

רווחה ותרבות: ארגון עובדי צה"ל דואג תמיד לשפר את תנאי הרווחה של העובדים ושל הגמלאים, כחלק משיפור השירות לעובד. העובדים מקבלים ביטוחי חיים, ביטוחי שיניים, מנויים להיכלי תרבות ולתאטראות, מרכזי נופש וספורט, הסכם חברות במועדון "חבר צרכנות" אשר מעניק הטבות והנחות משמעותיות לחיילים בקבע ולאזרחים עובדי צה"ל, וכדומה דברים נוספים מתחומי התרבות והרווחה.

זכויות אנשי כוחות הביטחון

במערכת כוחות הביטחון של ישראל עומדים מספר גופים גדולים שנועדו למען שמירה על אזרחי המדינה. פרט לצבא ההגנה לישראל קיימים משרד הביטחון, המוסד, שירות הביטחון הכללי (השב"כ), משטרה, משמר אזרחי, משמר הגבול, שירות בתי הסוהר והמשרד לביטחון פנים. אנשי כוחות הביטחון אלה כל אותם אנשים אשר מועסקים במסגרת אותם הגופים.

תמונה של דימה
דימה

דימה אחד ממייסדי האתר. מעל 10 שנות ניסיון בתחום