גירושין בהסכמה – כל המידע שאתם חייבים לדעת

גירושין בהסכמה מהווים אלטרנטיבה למאבקים משפטיים או סכסוכים בין בני זוג המעוניינים להתגרש בבית הדין הרבני. בניגוד להליך גירושין בהסכמה - כל המידע שאתם חייבים לדעתגירושין רגיל, שבו בני הזוג נאבקים זה בזה ובסופו של דבר גורם שלישי מחליט עבורם כיצד יחלקו את הרכוש או כיצד יחלקו את הזמן עם הילדים, בגירושין בהסכמה בני הזוג הם אלו שמקבלים את ההחלטות החשובות. יתרה מזאת, בני הזוג מקבלים את ההחלטות בדרך של שיתוף פעולה וזאת בניגוד למאבק המשפטי שבו כל אחד מהצדדים מיוצג על ידי עורך דין מטעמו.

הסכם גירושין – מהו? ומה נכלל בתוכו?

הסכם גירושין הוא מסמך מפורט שכולל את כל ההסכמות שבני הזוג הגיעו אליהן. בין השאר הוא צריך לכלול התייחסות לנושאים כמו חינוך הילדים, דמי מזונות, הסדרי ראייה, חלוקת הרכוש המשותף וכל נושא אחר שיש לדון בו כשמפרקים זוגיות. את הסכם הגירושין מגבשים בדרך כלל במסגרת של מספר פגישות המתקיימות בתיווך של מגשר גירושין או עורך דין לענייני גירושין שעוסק גם בגישור גירושין.

ככול שהסכם הגירושין יהיה מפורט יותר וככול שיופיעו בו יותר נושאים, כך הוא יוכל לספק מענה טוב יותר בעתיד. מגשר טוב יוכל להפנות את תשומת ליבם של בני הזוג לנושאים שכלל לא עלו על דעתם, לראות את הנולד ולסייע להם לחשוב על דרכים יצירתיות לפתור מחלוקות פוטנציאליות.

האם גירושין בהסכמה מתאימים לכל זוג וזוג?

אין ספק שגירושין בהסכמה יכולים לחסוך לא מעט כסף, אנרגיה וזמן. עם זאת, למרבה הצער בפירוש לא מדובר באפשרות שרלוונטית עבור כל הזוגות באשר הם. כדי לעבור גירושין בהסכמה בני הזוג צריכים להיות מסוגלים לתקשר אחד עם השני בצורה טובה, להכיל זה את זה, לדעת להקשיב, להצליח לבטא את הרצונות שלהם ואת החששות שלהם, לגלות פתיחות וסבלנות ולהיות מוכנים לעשות פשרות לא פשוטות.

גירושין בהסכמה מתאימים בעיקר עבור זוגות שמעוניינים לעשות כל מאמץ כדי לסיים את הזוגיות בצורה הנעימה והמכילה ביותר האפשרית. פתרון הסכסוך בדרך של שיחה והכלה, תורם לעיצוב השקפת עולמם של הילדים, שלומדים שתקשורת היא הדרך הטובה ביותר ליישב מחלוקות.

כיצד הסכם גירושין מקבל את התוקף המשפטי שלו?

את הסכם הגירושין יש להעביר לבית המשפט לענייני משפחה על מנת שבית המשפט יוכל לאשר אותו. בית המשפט משמש כמעין נקודת ביקורת שכן יש באפשרותו לפסול הסכמים לא תקינים. כך לדוגמה, אם בית המשפט יתרשם שאחד מבני הזוג כפה על בן הזוג השני לחתום על ההסכם בניגוד לרצונו, ההסכם לא יאושר. בית המשפט גם יבדוק האם שני בני הזוג הבינו את המשמעויות של ההסכם ובנוסף יבדוק האם ההסכם עשוי להזיק לילדים.

אם בית המשפט יחליט לאשר את ההסכם, זה האחרון יקבל תוקף של פסק דין לכל דבר ועניין. לאחר אישור פסק הדין, ניתן לגשת לבית הדין הרבני ולעבור את טקס הגירושין.

 

אולי יעניין אותך גם:

זכויות נשים מסורבות גט

תוכן עניינים
תמונה של דימה
דימה

דימה אחד ממייסדי האתר. מעל 10 שנות ניסיון בתחום